Duurzame oude antieke lampen

restauratie kroonluchter, restoration chandelier, restaurierung Kronleuchter

Wat zijn duurzame lampen?

Antieke lampen zijn per definitie duurzaam, de grondstoffen zijn vele jaren geleden gewonnen en kunnen zo nog vele jaren hergebruikt worden. Wij verkopen alleen oude lampen en gebruiken bij de restauratie zoveel mogelijk oude onderdelen. Dat vinden wij mooier en ook beter voor het milieu, hergebruik tenzij dus.

Duurzame kastanjelamp, durable chestnut lamp, nachhartige Kastanienlampe

Lans Duurzame Design Lampen

Lampen maken van oude lamponderdelen, dat is onze uitdaging om hergebruik extra aan te moedigen. Onderdelen uit ons magazijn en die we vinden krijgen zo een nieuwe toekomst. Elke lamp die wij maken is uniek.

Van der Lans Antiek, Antiques, antike Kronleucter, kroonluchters antike kronleuchter

Duurzaam ondernemen

Wij zijn geen webwinkel omdat we het milieu zo veel mogelijk willen ontzien. Het vrijblijvend artikelen laten komen en weer zonder reden terugsturen zien wij als nodeloze belasting voor onze leefomgeving.
Onze lampen, vaak unieke exemplaren, met liefde en aandacht door ons gerestaureerd, lenen zich hier niet voor.

Bij voorkeur geven wij persoonlijk advies in de winkel maar ook via de telefoon en mail staan we altijd klaar om u te helpen. Wij verpakken zeer degelijk met milieuvriendelijke materialen en mocht er onvoorzien een gebrek optreden dan zoeken we met u naar een oplossing.

Onze zonnepanelen leveren op jaarbasis net zoveel stroom als wij gebruiken, mede omdat al onze kroonluchters zijn voorzien van Led lampen.

Duurzame kroonluchters

Duurzaam natuurbeheer

Wij zetten ons volop in voor duurzaam natuurbeheer op ons Landgoed De Goedenberg.
Dit NSW landgoed pachten wij met de intentie om het voor komende generaties in stand te houden.
Het Achterhoekse coulissenlandschap is hier versterkt door het aanleggen van struwelen. Er is een natuurlijke wel uitgegraven die ook in droge zomers de dieren van voldoende water voorziet.

Onze twee Shetlanders Mindy en Mira, halfzusjes, zorgen ervoor dat het land op natuurlijke wijze begraasd wordt. Zo hoeven er geen zware maaimachines worden ingezet en blijft het bodemleven in stand.

In een serie van vijf artikelen vertellen wij hoe de thema’s duurzaamheid en natuurbeheer leidend zijn bij onze bedrijfsvoering. Op onze website van de De Goedenberg zijn deze artikelen te lezen. Ook hebben we hier de restauratie van dit monument uitgebreid gedocumenteerd.

Kortom, bij een aankoop heeft u een mooie duurzame lamp en helpt u ons ook dit NSW landgoed duurzaam in stand te houden!